Obsah alkoholu: 43 % vol.Místo výroby: Japonsko (Honshu)Kategorie: Whisky
V tomto případě ze dvou tradic stává jedno veledílo. Skotské umění destilace + japonská úzkostlivá přesnost daly společně vzniknout tomuto mistrovskému dílu. Malá, ale vynikající palírna Matsui Shuzo na japonském ostrově Honšú je pověstná především výrobou prvotřídního saké a šóčú, pálenky z ječmene, rýže, sladkých brambor, ale i jiných surovin. Nároky na přípravu jsou skutečně vysoké: směs skotské a japonské whisky se nechává dvanáct let vyzrávat v sudech po bourbonu a poté se zjemňuje mimořádně měkkou vodou z regionu Hokkaidó. Také sama voda přitom ještě prochází zvláštním procesem. Japonci ji filtrují přes popel dnes již nečinné sopky Mount Daisen. Výsledná chuť je posléze nenapodobitelná.
Barva:
jantar.
Aroma:
ořechovo-sladové, s jemným nádechem máslového pečiva .
Chuť:
hedvábně měkké tělo, vanilkový karamel a rozinky v čokoládě, ořechy kešu pražené na másle s lehce slanou notou, šťavnaté třešně, krémová, mírně rašelinová dochuť.
V tomto případě ze dvou tradic stává jedno veledílo. Skotské umění destilace + japonská úzkostlivá přesnost...
2 382.35
Kč 0.7 l vč. DPH1 l = 3 403.36 Kč vč. DPH